Radič s fižolom, kuhanimi jajci in z ocvirki
Očiščen in opran radič začinimo s soljo in poprom ter zabelimo z ohlajeno mešanico maščobe in kisa.
Mešanico pripravimo tako, da stopimo na trakove narezano slanino, odstranimo ocvirke, maščobi prilijemo kis in ohladimo. Radiču priložimo okisan fižol, narezana kuhana jajca in rezine ocvirkov.
- Goveja pečenka
- Grah s svinjskimi rebrci in polento
- Klobase pečenice z repo tropinko
- Kostanjeva torta po receptu Marice Terčič (Šmihel)
- Pečen domač zajec
- Pečen kozliček
- Pečene pituralke s kostanjevo kremo
- Radič s fižolom, kuhanimi jajci in z ocvirki
- Srnjakov golaž z ajdovo polento
- Šelinka
- Šempaska ječmenka/»kuhnja«
- Vampi s polento po receptu Eme Cernatič (Šempas)